Vraag Personen registratie: Acces of Excel

Abraham54

Administrator
Ondersteuning
Ik heb verleden jaar een Excel document aangemaakt om die personen te registreren die bij ons aan een activiteit deelnemen.

Ook al had ik het "hoofd" beveiligd tegen veranderingen, die beveiliging is uitgeschakeld door de diverse deelnemers die dat bestand hebben aangevuld.
Ook is zoeken uitgeschakeld en merk ik dat 2016, 2017 en 2018 registraties nu door elkaar staan.
Opgemerkt zij, dat op geen enkel moment mij heeft nagevraagd hoe een en ander anders te doen.

Ik vraag mij af of het niet makkelijker gaat middels Acces.
Want ik denk dan dat gegevens veel makkelijker gevonden kunnen worden........
 

Dotchiejack

Well-known member
Zonder een voorbeeld bestand te zien.
Ik zou zeggen a
 

Dotchiejack

Well-known member
Ik had blijkbaar iets fout gedaan.
Zonder een voorbeeld bestand te zien.
Ik zou zeggen access is beter geschikt om personen te registreren maar in vergelijking zijn er heel weinig die met acces kunnen, durven werken.
Betreft dit een sportclub,vereniging of dergelijke (niet beroepsmatig) zou ik opteren om een excelbestand te maken met een userform waarbij ik het blad die dienst doet als database verberg (xlSheetVeryHidden) en de vba beveilig met een paswoord. Het is dan toch een stuk moeilijker om de beveiliging te omzeilen en de zaken door elkaar te gooien. Is het beroepsmatig en heb je de mogelijkheid om access te splitsen in een frontend en backend waar frontend (invulformulieren) op de pc van de deelnemers staat en backend (database) op de server staat is weer een ander verhaal. Het zoeken in access en excel zal weinig verschil maken.
Post anders eens een vb bestand (zonder gevoelige info(, als ik maar weet welke invulvelden je gebruikt vb Naam, voornaam, postcode, geboortedatum,etc ...) dan maak ik er wel iets van.
 

Black Tiger

Well-known member
Het maakt in feite helemaal niets uit. Ik zou zeggen Excel, B dus.
Eenvoudigweg omdat je dan geen database hoeft aan te maken en het veel eenvoudiger is om rijen te benoemen.
Zoeken is hetzelfde.

De VBA beveiliging is weer een stapje beter dan het standaard wachtwoord neem ik aan (zowel van access alsook excel eenvoudig en snel te kraken). Als Dotchiejack je wilt helpen met die VBA lijkt Excel, mede gezien de opties die ook hij noemt, een betere keuze.
 
OP
OP
Abraham54

Abraham54

Administrator
Ondersteuning
Ik zal kijken of ik morgen de tijd heb het origineel door mij gemaakte bestand kan uploaden (moet 's ochtends naar Noord en moet om 12 uur terug ijn in Oost om dan door te gaan naar weer een andere vestiging, voor een vergadering in verband met hoe de AVG-wet ompicatie verwezenlijkt dient te worden.
Uiterlijk dus vrijdagochtend upload ik het Excel bestand.
 
Bovenaan Onderaan